Yonex Slovenija future series 2023

Pretekli vikend je na Otočcu potekal turnir Yonex Slovenia future series 2023. Udeležilo se ga je približno 180 igralcev iz kar petindvajsetih držav. Na tekmovanju so nas zastopali Miha Ivančič, Gal Bizjak, Tadej Jelenc, Jaka Ivančič, Kevin Lin Lenarčič, Žiga Podgoršek ter dekleti Petra Polanc in Taja Pipan. Na turnirju jih je spremljal Denis Peshekhonov.

Med moškimi posamezno so bili skoraj vsi naši fantje izločeni že v prvem krogu tekmovanja, izjema je bil le Žiga Podgoršek. Osvojil je namreč kar dve zmagi v kvalifikacijah, v tretjem krogu pa ga je po dveh setih izločil švedski igralec Makboul.

V kategoriji moških dvojic si je edino zmago priboril Gal Bizjak skupaj z Majem Poboljšajem (BK Ljubljana), s katerim sta bila po napornih treh setih močnejša od izkušene madžarske dvojice.

Med dekleti nas je v kategoriji posamezno zastopala Petra Polanc, ki pa je imela kar nekaj maratonskih dvobojev. Že v prvem krogu je proti švedski nasprotnici odigrala tri naporne sete in na koncu le osvojila svojo prvo zmago. Bitko za medaljo je nadgradila še z dvema zmagama, kar jo je popeljalo vse do polfinala. V polfinalu je Petra nadaljevala z odlično igro proti češki igralki Krulovi, vendar so se ji v tretjem setu zaradi hude izčrpanosti v nogah pojavili zelo močni in boleči krči, ki so jo na koncu žal stali uvrstitve v finale turnirja.

v mešanih dvojicah so zmage beležili Miha Ivančič skupaj s Petro Polanc, ter Jaka Ivančič skupaj s Tajo Pipan. Žal sta se naši dvojici med sabo pomerili že v četrtfinalu. Klubski kolegi so odigrali kar tri napete sete, po katerih sta zmago slavila Petra in Miha ter se tako uvrstila v polfinale. V boju za nedeljski finale žal nista našla pravega ritma za zmago in tako sta po dveh setih klonila proti švedski dvojici.

Več podrobnosti o rezultatih pa najdete tukaj.

 

TajaP