Z naslovi državnih prvakov še iz kategorije U13 in veteranov

V soboto smo imeli na sporedu še zadnji dve državni prvenstvi za to sezono in sicer Državno prvenstvo do 13 let in Veteransko državno prvenstvo.
V mlajši kategoriji so naš klub zastopali Eva Andrejaš, Maša Oblak, Živa Žagar, Anže Breška, Matic Cerar, Žiga Podgoršek, Jakob Sagadin in Timotej Ušeničnik. Najboljši rezultat je dosegel Žiga, ki se je v mešanih dvojicah z Niko Bedič (Lendava) zavihtel na najvišjo stopničko in Medvodam prinesel nov naslov državnih prvakov. 9. mesto sta si priigrala Anže in Živa, 17. pa Jakob in Maša, čeprav tudi njima ni veliko manjkalo do uvrstitve en krog višje.
Med posamezniki se je Žiga brez večjih problemov prebil do finala, kjer pa je na žalost bil boljši Koroša (Kungota), že v polfinalu pa je premagal tudi Timoteja, kar je pomenilo da sta naša fanta osvojila srebro in bron. Omeniti velja, da so se tudi ostali trije fantje vsi prebili iz svojih predtekmovanih skupin, vendar sta Jakob in Anže v prvi tekmi nadaljevanja igrala proti Žigi in Timoteju, Matic pa je igral proti končnemu zmagovalcu Koroši. Pri dekletih se je Eva kar malce namučila, vendar je vseeno zmogla priti do polfinala in domov odnesla bronasto medaljo. Živa in Maša sta ostali v skupinah, Živa je bila druga, Maša pa tretja v svoji skupini.
V dvojicah pri dekletih žal nismo stopili na stopničke, najbližje sta bili Eva in Vesna Halič (Kungota), ki pa nista pokazali vsega kar znata in sta se mogli zadovoljiti s 5. mestom, Živa in Maša pa z 9. saj sta v prvem krogu izgubili prav proti Evi in Vesni.
Pri fantih smo bili znova v igri vse do konca, Žiga in Timotej sta na žalost izgubila šele v finalu po treh napetih setih z rezultatom 22:20 v tretjem. Anže in Jakob sta že v prvem krogu igrala proti kasnejšim zmagovalcem, Matic pa je s Timijem Ornikom (Kungota) osvojil odlično 5. mesto.
Tudi pri veteranih smo imeli nekaj naših predstavnikov, zastopalo nas je 6 tekmovalcev. Tudi tukaj smo si priigrali naslov državnih prvakov, kar tri in sicer je bila v kategoriji nad 35 let najboljša med posameznicami in dvojicami Klaudia Radin (v dvojicah z Matejo Rojnik – Sele Vrhe), v mešanih dvojicah pa Maja Kersnik (z Miho Horvatom- Lendava). Na stopničke so se uvrstili še Minka Ivančič, ki je bila tretja med posameznicami nad 35 let, Igor Repše in Mladen Gotal sta bila druga v moških dvojicah nad 45 let, ter Igor Repše in Irena Jamnik, ki sta bila tretja v mešanih dvojicah nad 45 let.
Čestitke vsem našim tekmovalcem za uspešno sezono in da smo si uspeli priigrati državne naslove prav v vseh starostnih kategorijah!