Z zadnjega turnirja pred državnimi prvenstvi z dobrimi občutki

V soboto, 30.3.2019, je v Ljubljani, na BIT-u potekal še zadnji turnir v kategoriji U11 in U17 za jakostno lestvico v letošnji sezoni.

Med najmlajšimi je nastopilo 6 Medvoščanov: Eva Šavli, Matic Cerar, Tilen Jelenc , Samo Štrovs, Maj Mlakar, Gal Strušnik in Naj Sešek. Eva je v igri posamezno odigrala 4 tekme in zabeležila 2 zmagi ter si s tem priigrala 3. mesto v skupini B. Samo, Naj, Gal in Maj so vsi zabeležili po eno zmago, Tilnu pa tokrat žal ni uspelo. Ampak nič ne de, priložnosti bo še veliko ob pridnem treniranju. Matic je s svojo odlično in zrelo igro popolnoma nadigral vse nasprotnike, jih premagoval kot po tekočem traku in na koncu stopil na najvišjo stopničko! V igri dvojic sta Gal in Maj z zelo borbeno igro premagala prva nasprotnika, za še eno zmago v skupini pa jima je zmanjkalo nekaj moči. Matic je v paru zaigral skupaj z Jurijem Vodanom Jecljem (BK Branik), s katerim sta klonila šele v finalu (Peshekhonov/Pahor) in si priigrala srebrno kolajno!

V kategoriji U17 so nastopili: Taja in Lina Pipan, Gal Bizjak, Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič, Nejc Pele, Žiga Podgoršek, Tim Vrbec, Blaž Jelenc, Gaj Lasič, Rok Kuprivec, Timotej Ušeničnik in Rok Šantl. Pri dekletih posamezno se je Taji brez težav uspelo prebiti iz skupine, v nadaljevanju pa jo je v četrtfinalu ustavila drugo-postavljena Špela Alič. Lini se je uspelo uvrstiti v finale, kjer je kljub odlični igri, morala priznati premoč Anji Jordan. Sestri sta skupaj nastopili tudi v dvojicah, kjer sta dobesedno pometli s konkurenco in vse nasprotnice odpravili v dveh setih ter si priigrali prvo mesto!

Pri fantih se, kljub borbenim predstavam, iz skupine žal ni uspelo uvrstiti Timu, Blažu in Roku Š., slednjemu je uspelo zabeležiti eno zmago. Roku, Kevinu, Žigu, Timoteju in Jaku je brez večjih težav uspel preboj v glavni del tekmovanja, Gal in Nejc pa sta bila že postavljena nosilca. Gal je v osmini najprej premagal Jako, in v četrtfinalu po treh setih ugnal še enega klubskega kolega Roka K., ki je v osmini zabeležil zmago nad tretje-postavljenim Hermanom. Gal je moral v polfinalu priznati premoč končnemu zmagovalcu Mastenu. Timotej je v osmini takoj naletel na tretjega nosilca Zupančiča, kateremu žal ni bil kos. Nejc je v glavnem delu, v napetih treh setih, premagal Žigo, Nato pa naletel še na enega Medvoščana, Kevina, s katerim sta prav tako imela tesen obračun, na koncu pa je slavil Nejc. Nejcu v polfinalu ni uspelo ugnati Zupančiča in se je za 3. mesto moral udariti z Galom, bron pa je osvojil slednji. Kevin je pred dvobojem z Nejcem premagal tretjega nosilca Babnika ter prikazal zelo dobro igro. V dvojicah so se skupaj v skupini znašli Šantl/Lasič in Pele/Sladič, slednjima se je z dvema zmagama uspelo uvrstiti v četrtfinale, kjer pa sta bila druga nosilca, Zupančič/Herman, tokrat premočna nasprotnika. V drugi skupini sta se zopet znašla dva medvoška para Lenarčič/Marovt in Podgoršek/Ušeničnik. Jaka in Kevin sta se z dvema zmagama uvrstila iz skupine, Žigu in Timoteju pa je malo zmanjkalo. Prva nosilca Bizjak/Babnik sta se v četrtfinalu pomerila s Kevinom in Jakom ter na koncu slavila po kar tesnem obračunu. V finalu pa Gal in Jan nista uspela premagati Zupančiča/Hermana in se tako uvrstila na 2. mesto!

Tako je za nami še en uspešen in zadnji turnir U11, U17 pred državnim prvenstvom. Čestitke vsem tekmovalcem za odlične in borbene predstave na igrišču ter lepe rezultate!