Za nami končno tudi prva 15ka

V nedeljo so se na 1. turnirju končno pomerili tudi v kategoriji tudi do 15 let. Naš klub so na Bitu v Ljubljani zastopali Tjaša Cerar, Špela Ivanič, Lina Pipan, Urban Hudeček Šefic, Blaž Jelenc, Gaj Lasič, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Perič Marovt, Žiga Podgoršek, Rok Šantl, Matic Žagar, prvič pa sta na tekmovanju nastopila tudi Klemen Langerholc in Gal Vran.

Med dekleti posamezno se je od naših tekmovalk najbolje odrezala Lina Pipan, priigrala si je četrto mesto, za boljšo uvrstitev pa bo potrebno malce več koncentracije in sreče v odločilnih točkah, saj je malo zmanjkalo do bronaste medalje. V četrtfinale se je uvrstila še Špela Ivanič, ki je tako kot Lina, izgubila proti Zoji Novak. Tjaša je že v skupini dobila za nasprotnico kasnejšo zmagovalko Špelo Alič, zato višje od drugega mesta v skupini ni šlo.

Najbolje od Medvoščanov in obenem tudi edini se je iz skupine uvrstil Žiga Podgoršek, prišel je vse do četrtfinala, kjer se je zelo dobro upiral glavo in še malo višjemu ter dve leti starejšemu Niku Zupančiču (Mirna), si priigral tudi točko dneva, vendar izgubil z 21:17 in 21:14. Drugo mesto v skupini in s tem mesto za napredovanjem so obstali Gaj Lasič, Matic Žagar, Urban Hudeček Šefic, Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič, tretja v svoji skupini sta bila Klemen Langerholc in Rok Šantl, ki je podobno kot Blaž v zadnjih točkah nesrečno izgubljal tekme in bi se kmalu uvrstil iz skupine, četrta v skupini pa sta bila Blaž Jelenc, ki bi se z malce več sigurnosti v zadnjih točkah tekem lahko veselil tudi napredovanja, pa je krog med igralci nanesel, da je končal na zadnjem mestu, brez zmage pa je žal obstal tudi Gal Vran, čeprav je izgubil eno tekmo šele z rezultatom 21:19 v tretjem setu.

Kot je opaziti ni veliko manjkalo, da bi se veliko naših tekmovalcev uvrstilo v razigravanje, bo pa potrebno malce več zbranosti in sigurnosti v zaključkih setov in tekem, da bomo na naslednjem turnirju pokazali, da bo med najboljšimi precej več Medvoščanov.

V dvojicah je pri dekletih prepričljivo slavila Lina Pipan v paru s Špelo Alič (Olimpija), nasprotnice sta odpravili z lahkoto, v nobenem setu nista prepustili več kot 15 točk.  Drugi naš par Špela Ivanič/Tjaša Cerar sta imeli to nesrečo, da ju je žreb že v prvem krogu postavil na Linino in Špelino pot, ter tako žal preprečil vidnejšo uvrstitev, čeprav glede na končno stanje na stopničkah, bi se lahko brez problema borile tudi za medalje.

Pri fantih je nov najboljši rezultat dosegel Žiga, v paru z Markom Korošo (Kungota) sta šele v polfinalu naletela na previsoko oviro, boljša je bila mirnska naveza Zupančič/Herman. Ampak sta fanta v tekmi za tretje mesto pokazala, da ne glede na to, da še vedno igrata tudi v kategoriji do 13 let, da sta zelo zrela igralca in si priigrala bron. Peto mesto sta si priigrala Kevin Lin in Jaka, 9. mesto pa so si delili tudi Urban/Rok in Klemen/Gal.

Z rezultati moramo priznati nismo povsem zadovoljni, ker so igralci sposobni priti višje in si zaslužijo višje, vendar morajo znati svojo najboljšo igro prikazati na turnirju, ne samo na treningih. Možnost da se pokažejo v boljši luči bodo imeli spet v januarju, ko bo v naši domači telovadnici 2. turnir do 15 let.  Takrat pa napademo po najboljših mestih!