Žiga in Gal vsak do svojega srebra

V soboto je v Kungoti v okrnjeni konkurenci potekal AB turnir za člane. Od naših članov sta se turnirja udeležila samo Žiga Podgoršek in Gal Bizjak.
Gal je že v prvem krogu naletel na previsoko oviro in ga je izločil domačin Mark Koroša po dveh tesnih setih. V drugi tekmi je brez težav premagal Žigo Dolerja in si tako priigral 9. mesto.
Bolje se je odrezal Žiga, prišel je vse do finala, kjer pa ga je tudi premagal Koroša. Oba fanta sta naša glavna aduta za prihajajoče Evropsko prvenstvo do 17 let in res je dobro videti, da sta v dobri formi pred začetkom prvenstva.
V dvojicah sta se oba fanta s svojimi soigralca uvrstila v polfinale. Žiga je imel v skupini precej več dela in zahtevnejše tekme, kar se je verjetno poznalo tudi kasneje v odločilnih dveh tekmah. V polfinalu sta se naša fanta pomerila med sabo, brez večjih težav je zmagal Gal z Miho Mastenom. V finalu nato žal nista uspela ponoviti zmage iz skupine proti štajerski dvojici Ferk/Lonzarič.
V tekmi za tretje mesto sta se Žiga in Mark poskusila maščevati za poraz v skupini proti paru Alič/Poboljšaj, vendar jima ni uspelo. S tem sta tako osvojila 4. mesto.
Vse rezultate najdete na povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=4E491024-87EC-4920-854F-955477B96E56