Žiga zlat in srebrn iz Mirne, Miha bronast iz Bita

V soboto je na Mirni potekal 2. turnir do 15 let, tokrat za posameznike in mešane dvojice. Od Medvoščanov so tekmovanja udeležili Eva Andrejaš, Tijana Jovanovič, Maša Oblak in Neža Špendal pri dekletih ter Jakob Biber, Tadej Jelenc, Žiga Podgoršek, Filip Štrovs, Timotej Ušeničnik in Lan Valenčak pri fantih.
Najboljše rezultate je spet dosegel Žiga, ki je zmagal v mešanih dvojicah z Niko Bedič, po treh setih tako v polfinalu kot kasneje v finalu, ter bil drugi v igrah posamezno, kjer spet ni našel odgovora na igro Marka Koroše.
V polfinale se je uvrstil tudi Timotej, ki pa je žal izgubil obe tekmi ter osvojil nehvaležno 4. mesto. Na 5. mestu je turnir končal Tadej, ki je izgubil prav proti Timoteju, klubsko četrtfinale se je končalo šele po treh setih. Iz skupine, med najboljših 16 se je uvrstil še Lan, kateremu je žreb namenil Tadeja.
Filip in Jakob žal tokrat nista uspela zmagati nobene tekme sta pa se po enkrat pomerila v treh setih, kjer pa ju je malo izdala kondicija in ne najboljša izbira udarcev, kar pa bomo že popravili na treningih pred naslednjimi tekmovanji.
Pri dekletih je bila neposredno v letrtfinale uvrščena Eva, ki pa jo je neigranje tekem v kvalifikacijah stalo sigurnosti na igrišču in je po treh setih morala priznati premoč Vesni Halič. Ostale tri punce so žal ostale v skupini in se niso uvrstile v nadaljni del tekmovanja.
Kot že omenjeno je bil najboljši v mešanih dvojicah Žiga, smo pa imeli še en par v četrtfinalu in sicer sta bila to Tadej in Eva, ki sta izgubila proti kasnejšima finalistoma. Ostali pari Filip/Neža, Lan/Maša in Jakob/Tijana niso prišli do zmag, vendar so se sigurno naučili nekaj lekcij, ki jim bodo koristile v prihodnje.

Rezultati turnirja: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=D9E7B677-6EBD-473F-883A-7DE8531E96FB

V nedeljo so se na Bitu pomerili člani na 2. B turnirju v tej sezoni.
Najboljši od Medvoščanov je bil Miha Ivančič, ki je v tekmi za 3. mesto premagal Roka Jerčinoviča. V četrtfinalu je izgubil Žiga Podgoršek, v osmini finala pa Jaka Ivančič in Mateja Manić. Iz skupine se ni uspelo uvrstiti Maticu Ivančiču in Blažu Jelencu.

Rezultati B turnirja: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=3AAFFD89-312A-440E-9698-D0A3F2611C9E